OTKRIVENO! Problem u Partizanu i ekipi, kako ga rešiti?
Kevin Panter i Željko Obradović, Foto: FOTO: Starsport

KRAJ PRIČE

OTKRIVENO! Problem u Partizanu i ekipi, kako ga rešiti?

Sve je jasno kao dan

Objavljeno:

Šta bi bilo da su košarkaši Partizana slušali svog trenera Željka Obradovića u presudnim evroligaškim okršajima ove sezone?

Setimo se Bajern Minhena i trojke Silvana Fransiska, kada Kevin Panter nije pravio faul na plus dva za crno-bele u poslednjem minutu utakmice.

Kevin Panter i Željko Obradović
Kevin Panter i Željko Obradovićfoto: Starsport

I sam Obradović je govorio da u nekim trenucima ne može da dopre do svojih igrača:

- A kako vi znate da ja nisam rekao? Pogledajte snimak, odmah posle sam ušao u teren i vikao "faul, faul, faul". Kako nam je Virtus dao tri poena? Imaš dva razlike, šta se radi na dva razlike? Ne smeš nikako da pustiš šut za tri. Probije te, faul, dva penala. I onda držite svoju sudbinu u svojim rukama. Da li stvarno mislite da nisam rekao? Sve što treba da bude na meni, neka bude na meni, nije problem. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. I kad navijači naprave atmosferu kakva jeste, ni to im nije dovoljno - rekao je Obradović.

Na sličnu temu je u "Podkastu sa Lukom i Kuzmom", govorio jedan od autora ove popularne jutjub emisije, bivši srpski košarkaš Vladimir Kuzmanović. On je uporedio disciplinu Olimpijakosa u plej-of seriji Evrolige protiv Barselone sa ne uspelim pokušajem Željka Obradovića da kod svojih izabranika u Partizanu probudi osećaj poštovanje same košarkaške igre:

Vladimir Kuzmanović
Vladimir Kuzmanovićfoto: Starsport©

- Tamo nema nikoga ko se plaši da će iz trećeg preći u četvrti faul, već naprotiv, "štemajz" - nema premišljanja. To je taj timski duh koji Željko Obradović nije uspeo da napravi ove sezone. To je njegova ideja zapravo! Da poštuješ igru i da ne razmišljaš. Ako se nešto dogovorimo i vežbamo to moramo i da sprovedemo na parketu - rekao je Kuzmanović u podkastu broj 302.

I moglo bi se reći da je Kuzmanović dao pravu dijagnozu igre Partizana u tekućoj sezoni koja varira od toplog ka hladnom, pa i ne čudi što su crno-beli završili ispod plej-of crte.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport/Podkast sa Lukom i Kuzmom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.